Echipa noastră
Szilárd Bücs
Se ocupă de cercetarea și monitorizarea liliecilor din România din anul 2003, în cadrul APLR. A absolvit Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj Napoca, urmată de un master și doctorat în biologie moleculară, pe tema structurii populațiilor de liliac comun (Myotis myotis) în bazinul Carpatic. Este preocupat în primul rând de fauna de lilieci din adăposturi subterane (peșteri, mine părăsite), respectiv de creșterea nivelului de conștientizare și formarea atitudinii publicului cu privire la liliecii din România și necesitatea protecției lor.
Voluntarii noștrii
Claudiu Iușan
dr.biolog, Parcul National Muntii Rodnei – „Lumea din jurul nostru este împânzită de legături între om și fiecare vietate (oricât de banala) legături de care depindem pentru bunăstarea noastră sufletească și trupească. Liliecii au un rol deosebit de important pentru sănătatea noastră! Haideți să nu le facem viața mai grea decât o au deja!”
Dragoș Măntoiu
„Geograf specialziat în biologie, lucreaz cu liliecii de peste 8 ani, atât ca și consultant de mediu în probleme legate de lilieci cât și la Insitutul de Speologie unde îmi realizeaz lucrarea de doctorat pe tema impactului negativ generat de parcurile eolioene asupra liliecilor. Coordoneaz și activități în cadrul unui centru de reabilitare a liliecilor din Bucuresti – Asociatiei Wilderness Research and Conservation și Fundației Visul Luana”.
Georgiana Mărginean
„Iubesc natura sub toate formele ei, în special munții, pădurile și animalele sălbatice. Liliecii au constituit obiectul cercetarii personale în timpul studiilor universitare și post universitare, din 2007 până în prezent. Daca mitul cu “liliecii care se agață în par” ar fi fost adevarat, aș fi fost, probabil, cea mai fericită persoană cu păr lung din lume”.